Geen school, Geen kerk, Geen GVO

Toch heb ik u vorige week beloofd om u via deze weg te vertellen wat er iedere week op het programma zou staan van het project ‘De Psalmendichter’.
Deze week is er aandacht voor psalm 23 (zie foto), bij het thema ‘Stel je voor…’ en de navertelling van Johannes 9, 1-41: ‘’De blinde gaat zien’.
Wederom past dit thema bij de huidige periode.
Stel je voor, dat er een plek is waar je tevreden en veilig bent, waar je erop kunt vertrouwen dat er altijd voor je gezorgd wordt. Waar je tot rust komt. Waar eten en drinken is. Waar je niet verdwaalt en waar je welkom bent.

Bij de navertelling over ‘de blinde kan zien’ zou je kunnen zeggen: Stel je voor, dat je blind bent en weer kan zien. Of in deze tijd te blijven: Stel je voor, we krijgen het virus onder controle en we kunnen weer van alles doen.

Op de paaskaars zie het symbool van een naamkaartje met een ?. Met een naamkaartje kun je je aan iemand voorstellen en laten zien we je bent en wat je kan. Zo zou je aan mensen kunnen laten weten, wat jij voor ze kan doen.
Op de kleurplaat op weg naar Pasen, heb ik de voetstappen verder ingekleurd t/m de dinsdag na de 4e zondag op weg naar Pasen.
Op de bijgevoegde foto’s ziet u mijn kijktafel die zou horen bij deze week en psalm 23 en de navertelling.
Vorige week heb ik u al attent op de site van Geloventhuis.nl, waar vanaf deze week elke week een miniviering staat. Zo kunt u thuis met uw gezin in kleine kring toch even bidden en vieren. Naast deze site is er andere site, die ook deze miniviering heeft. Dit is de site van Kinderwoorddienst.nl. Hier vind u voor kinderen ook leuke activiteiten, die u er naast kan doen en van deze site haal ik meestal de navertelling.
U kunt de sites bereiken via de volgende links:
Geloven thuis: https://www.geloventhuis.nl/2020/niet-wegdoen/bidden-en-vieren/viering-22-maart.html
Kinderwoorddienst.nl: https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-a/4e-zondag-van-de-veertigdagentijd-jaar-a-2020/opening/mini-viering-voor-thuis.html
Bij de miniviering kunt de psalm lezen, naar een liedje luisteren, samen een bidden, er staan kleurplaten klaar om te kleuren en nog enkele andere suggesties wat u kunt doen.
Ik hoop u zo enkele leuke tips te hebben gegeven, wat u kunt met uw gezin thuis nu er geen kerk en geen school is.
Rini Heijwegen,
Leerkracht GVO en parochiaan H. Andreas.

 

Klik hier voor de foto https://photos.app.goo.gl/dzSzhoCpgwi6UewT8

START