image                      Elisabeth Parochie logo           

Oostburg, 17 december 2020

Aan: de parochianen in Zeeuws-Vlaanderen

Van: pastoraal team en parochiebesturen van de parochie H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-parochie en parochie H. Andreas

Betreft: Aangepaste maatregelen

Beste parochianen,

Na de toespraak van minister-president Mark Rutte afgelopen maandag kwam Nederland in een strenge lockdown. De coronabesmettingen stijgen onrustbarend en het was nodig om strengere maatregelen te nemen. De bisschoppen hebben daarom besloten, met pijn in het hart, dat er op kerstavond en in de kerstnacht geen publieke vieringen mogen plaatsvinden. In de PZC en BNdeStem van zaterdag 19 december en in het ZVA-blad van woensdag 23 december staat een advertentie van een hele pagina van onze parochies met daarin de vieringen met Kerstmis. In het kort: er zijn vieringen op Eerste Kerstdag, vrijdag 25 december, en zondag 27 december. Je moet wel reserveren, want we mogen maximum 30 mensen binnen laten. En vol is vol.

We hopen van harte dat u de oproep van de bisschoppen volgt om toch Kerstmis te vieren. De vieringen op kerstavond en in de kerstnacht zijn niet toegankelijk, maar via de media zijn er verschillende vieringen te bekijken. Bij Omroep Hulst is op kerstavond om

19.00 en 22.00 uur de kerstviering met ons pastoraal team te zien met herhalingen op Eerste en Tweede Kerstdag telkens om 11.30 uur. Bij de KRO op NPO2 is iedere zondag om 10.00 uur de eucharistieviering, op kerstavond om 23.30 uur en op Eerste Kerstdag om 11.00 uur gevolgd door de zegen Urbi et Orbi vanuit Rome. Verder zijn er nog vieringen te zien via de live stream.

Zo kunnen we ons verbonden voelen, ondanks alle beperkingen die er zijn, en met de engelen en de herders de vreugde delen om de geboorte van Jezus Christus: Gloria in excelsis Deo!

We nodigen u van harte uit om via de media verbonden te zijn en deel te nemen aan Kerstmis. Er is ook nog een speciale website www.vierkerstmis.nl. Op deze site kunt u mogelijkheden vinden om thuis Kerstmis mee te vieren.


Vanaf zondag 3 januari 2021, Feest van de Openbaring des Heren, schalen we het aantal vieringen af. Net zoals in juni, bij de opstart van de vieringen, zal er één viering per parochie zijn op zondag en dat tot en met zondag 31 januari:

Aardenburg om 09.15 uur – Terneuzen om 11.00 uur – Hulst om 11.00 uur.

Tijdens de week zullen we vieren volgens het rooster. Houdt u rekening met alle maatregelen die van kracht zijn: reserveren, handen ontsmetten, mondkapje dragen, geen samenzang.

Laten we letten op én zorgen voor elkaar! We willen iedereen danken voor zijn/haar inzet in deze moeilijke periode en wensen u allen een Zalig Kerstmis, en voor 2021 een zegenrijk jaar. Een jaar waarin het voor on allen beter kan en mag gaan dan de moeilijke periode waar we nu inzitten..


Namens het pastoraal team en parochiebesturen, pastoor W. Wiertz

                

Terug naar start