Hulst, 28 januari 2022

Aan: de parochianen van Zeeuws-Vlaanderen
Van: pastoraal team en parochiebesturen van de parochie H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth- parochie en parochie H. Andreas
Betreft: aanpassingen coronamaatregelen.
Beste parochianen,
De Nederlands bisschoppen hebben besloten om de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk te versoepelen. Het maximum aantal gelovigen dat aan een viering kan deelnemen wordt weer bepaald door grootte van het kerkgebouw (zgn. anderhalve meter capaciteit). Ook vieringen
’s avonds zijn weer mogelijk. Vanaf maandag 31 januari gaan we weer vieren volgens het reguliere liturgierooster op de weekdagen en in het weekend. Voor het vieren op locaties waar we te gast zijn (zoals verzorgingshuizen, gemeenschaps- of dorpshuizen) zijn we afhankelijk van de daar geldende regels. Ook andere activiteiten zijn weer mogelijk tot 22.00 uur ’s avonds.
Het maximaal aantal aanwezigen bij een viering is gelijk aan het aantal personen dat maximaal op anderhalve meter van elkaar in de desbetreffende kerk kan samenkomen. De aantallen die we in de kerken kunnen plaatsen staan onderaan de brief en zijn dezelfde als voor de lockdown. Deze aantallen gelden ook voor uitvaarten. Vooraf reserveren is alleen nodig in de kerken waar het maximum aantal overschreden wordt. Gezamenlijk koffiedrinken na afloop van een viering wordt nog dringend afgeraden.
De basisregels op het gebied van hygiëne en ventilatie blijven gelden.
- maximum aantal gelovigen in alle (weekend- en uitvaart-)vieringen (zie tabel onderaan de brief);
- handen ontsmetten bij binnenkomst en bij de communie-uitreiking;
- mondkapje dragen bij bewegingen door de kerk, dus ook bij de communie-uitreiking!;
- anderhalve meter afstand houden;
- verplichte looproutes;
- geen hand geven bij de vredewens;
- communie-uitreiking met pincet van achter het kuchscherm;
- collectes bij de uitgang.
De dringende vraag om verantwoordelijkheid te nemen en thuis te blijven met klachten die kunnen wijzen op corona blijft natuurlijk gehandhaafd.
Samenzang is toegestaan en koren mogen weer repeteren en zingen tijdens vieringen, mits er goed geventileerd wordt, de zangers onderling anderhalve meter afstand houden en in zigzagopstelling staan. Voor koorrepetities buiten een kerkgebouw gelden bovendien de regels van de rijksoverheid.
Namens het pastoraal team en parochiebesturen, pastoor W. Wiertz"

 

Parochie H. Andreas
Elisabeth-parochie
H. Maria Sterre der Zee
Aardenburg 60
Philippine 75
Boschkapelle 40
Oostburg 54
Terneuzen 70
Clinge 45
IJzendijke 26
Zuiddorpe 40
Hengstdijk 45
Breskens 30
Heikant 45
Schoondijke 30
Hulst 100
Biervliet 30
Kloosterzande 55
Koewacht 55
Lamswaarde 33
Nieuw Namen 64


   

 
   
 Naar startpagina